Ford Ranger Raptor review

21-10-2019  |  Auteur:

Pick-up trucks werden vaak gekocht door mensen die graag hun handen vuil maken en grote spullen moeten vervoeren, soms zelfs off-road. Doordat ze steeds populairder worden, zijn de moderne pick-ups zachter geworden en zien er zowel van binnen als van buiten goed uit.

Een opvallende pick-up truck is de nieuwe Ford Ranger Raptor. In Engeland kost de auto circa 46.000 euro. De Ranger Raptor mag minder laden en slepen dan de gewone Ranger en is niet zo snel als hij eruit ziet.

In tegenstelling tot de grotere F-150 Raptor, die een echt beest is, heeft de Ranger een 2,0-liter viercilinder dieselmotor, uitgerust met twee turbo’s, gekoppeld aan een 10-traps automatische transmissie.

Dat klinkt goed op papier, maar de motor levert slechts 213 pk en 500 Nm koppel. Versnellen van 0 naar 100 km/u duurt 10,5 seconden. Uiteindelijk wordt een topsnelheid van 170 km/u gehaald.

Is de auto meer dan een sportief uiterlijk, een grotere spoorbreedte en brede banden? Ja. Ford heeft het chassis verbeterd en grotere remmen gemonteerd. CarGurus zoekt uit of de Ranger Raptor een geschikte auto is voor gezinnen. Bekijk de video.

Foto / video: CarGurus UK

Ford Ranger Raptor review

REAGEER OP DIT BERICHT